Tre vardagsrätter med rödspätta

Fisk är nyttig snabbmat som det går att göra all möjlig vardagsmat på. Köp hem några påsar fryst miljömärkt rödspätta och prova att laga den ugnsbakad, stekt och som rullader.
Foto: Lee Kearney

Gratinerad spätta med fänkål

  • rödspättafilé
  • Huvudrätt
  • Vardag
  • Snabblagat (max 30 minuter)
Visa recept

Spättarullader i tomatsås

  • Huvudrätt
  • Vardag
  • Snabblagat (max 30 minuter)
Visa recept

Stekt rödspätta med rödbetor

  • Huvudrätt
  • Vardag
  • Snabblagat (max 30 minuter)
Visa recept

Värt att veta om rödspätta

Rödspätta är den mest populära svenska plattfisken, en saltvattens-
fisk som lever på mjuka havsbottnar. 

Rödspätta går snabbt att laga. Stek fisken på hög värme i 1–2 minuter per sida. Att ugnsbaka den tar cirka tio minuter.

Välj MSC- eller Krav-märkt rödspätta. MSC-märkning inne-
bär att fisken kommer från ett håll-
bart fiske där den internationella organisationen MSC – Marine Stewardship Council garanterar att fisken fångats med minimal inverkan på havsmiljön. Läs mer på WWF:s hemsida, www.wwf.se

Tina fryst spätta i kylen över natten. Den kan också tinas snabbt i sin plastförpackning
i en bunke med kallt vatten. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!