Tre vardagsrätter med sojabönor

Den gröna sojabönan i frysdisken lyfter med sitt tilltalande tuggmotstånd och sin nötiga smak inte bara vegetariska utan också andra rätter till högre höjder.

Laxpytt Rydberg med sojabönor
Huvudrätt

Laxpytt Rydberg med sojabönor

30 minuter   Recept från Icakuriren.se
Öppen omelett med sojabönor
Vardag

Öppen omelett med sojabönor

15 minuter   Recept från Icakuriren.se
Pasta med sojabönspesto
Huvudrätt

Pasta med sojabönspesto

20 minuter   Recept från Icakuriren.se

Värt att veta om sojabönor

Sojabönan är en baljväxt. Den innehåller stora mängder vegetabiliskt fullvärdigt protein och dessutom omättat fett och kostfibrer.

Sojabönor används bland annat vid framställning av sojamjölk och tofu.

Sojabönor kallas även edamamebönor, de säljs också frysta med skal och brukar då ätas varma som snacks. Själva skidan äts inte.

Frysta sojabönor är en praktisk vara att ha hemma och passar bra i wokrätter, röror, soppor och sallader.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!