Tre vardagsrätter med sojabönor

Den gröna sojabönan i frysdisken lyfter med sitt tilltalande tuggmotstånd och sin nötiga smak inte bara vegetariska utan också andra rätter till högre höjder.

Laxpytt Rydberg med sojabönor

  • laxfilé
  • Huvudrätt
  • Snabblagat (max 30 minuter)
  • Fria från de fyra sädesslagen
Visa recept

Öppen omelett med sojabönor

  • frysta sojabönor
  • Vardag
  • Snabblagat (max 30 minuter)
  • Fria från de fyra sädesslagen
Visa recept

Pasta med sojabönspesto

  • Huvudrätt
  • Vardag
  • Snabblagat (max 30 minuter)
Visa recept

Värt att veta om sojabönor

Sojabönan är en baljväxt. Den innehåller stora mängder vegetabiliskt fullvärdigt protein och dessutom omättat fett och kostfibrer.

Sojabönor används bland annat vid framställning av sojamjölk och tofu.

Sojabönor kallas även edamamebönor, de säljs också frysta med skal och brukar då ätas varma som snacks. Själva skidan äts inte.

Frysta sojabönor är en praktisk vara att ha hemma och passar bra i wokrätter, röror, soppor och sallader.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!