Tre vardagsrätter med wienerkorv

Wienerkorv är perfekt att ha på lut i kylen. Här stoppar vi ner den i en mustig soppa, gör en gryta med tomat och paprika och serverar den klassiskt i bröd med mos och coleslaw.

Rotsakssoppa med wienerkorv

  • wienerkorv
  • Huvudrätt
  • Vardag
  • Snabblagat (max 30 minuter)
Visa recept

Kokt korv med röd coleslaw

  • wienerkorv
  • Huvudrätt
  • Vardag
  • Snabblagat (max 30 minuter)
Visa recept

Gulash med wienerkorv

  • wienerkorv
  • Huvudrätt
  • Vardag
  • Snabblagat (max 30 minuter)
Visa recept

Foto: Lee Kearney

Värt att veta om Wienerkorv

Wienerkorv kallas även för frankfurter och består av finmalet gris- och nötkött. Köttmängden varierar mellan olika fabrikat och står angiven på förpackningen.

Wienerkorv serveras oftast kokt och det tunna skinnet på korven kan lätt spricka om den kokas för häftigt. Sjud korven på låg tempe-ratur och servera med potatismos, rotmos eller bröd och coleslaw. 

Eftersom korven är relativt neutral i smaken kan den gärna kompletteras med olika typer av senap. Starkare sorter som fransk dijonsenap eller grov skånsk senap är lika gott som en mildare, sötare senap.

Den smala korven passar bra att skära i mindre bitar och koka med i en soppa eller fräsa tillsammans med tomater, paprika och andra goda grönsaker. Hållbarheten är ungefär en vecka, tio dagar i kylen. I frysen håller den i minst tre månader.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!