Räkor med tre olika såser

Du behöver 1.5 kg räkor gröna salladsblad tunnskivad fänkål 1 st baguette smör 1 bitar ost gärna västerbotten-, präst- eller kryddost citronklyftor Sötstark salsa 6-8...

Tillagningstid: 30 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg räkor
  • gröna salladsblad
  • tunnskivad fänkål
  • 1 st baguette
  • smör
  • 1 bitar ost gärna västerbotten-, präst- eller kryddost
  • citronklyftor

Sötstark salsa

6-8 st rädisor
0.5 st gurka
2 dl söt chilisås på flaska

Kimchimajo

0.5 dl kimchi på burk
2 dl majonnäs
1 msk spad från kimchin

Krämig romdipp

1 dl crème fraîche
1.5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk pressad citronsaft
3 msk finhackad dill
3 msk röd stenbitsrom

Gör så här

1

Sötstark salsa
Ansa och skär rädisorna i små bitar. Skala och skär gurkan i små bitar. Blanda rädis- och gurkbitarna med chilisåsen. Ställ kallt minst 20 minuter, eller upp till två timmar.

2

Kimchimajo
Skär kimchin i små bitar. Mixa kimchin med majonnäs till en slät sås. Blanda i kimchispadet. 

3

Krämig romdipp
Vispa ihop creme fraiche och majonnäs. Smaka av med senap och citronsaft. Blanda i dill och rom. 

4

Lägg upp räkorna på ett fat och servera med sötstark salsa, kimchimajo, romdipp, salladsblad, baguette, smör, ost, citronklyftor och flingsalt.

5

Tips! För en annan variant på kimchimajonnäsen, ersätt kimchin med grillad paprika på burk.


Kommentar:
Det känns lyxigt och enkelt på samma gång att bjuda på rikligt med goda räkor med tillbehör. Köp färska räkor eller tina frysta, tillgång och kassa får avgöra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top