Cannelloni med rostad paprika

Du behöver 400 g tomater halverade 200 g röda snackpaprikor delade och urkärnade 1 msk olivolja 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tomater halverade
  • 200 g röda snackpaprikor delade och urkärnade
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 2 g vitlöksklyftor oskalade
  • 500 g ricotta
  • färska lasagneplattor
  • olivolja till formen

Parmesansås

25 g smör
1.5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g Parmesan fint riven
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar

Örtsmulor

50 g ljust dagsgammalt bröd
2 dl färska örter
1 msk olivolja
parmesanost till servering
sallad till servering

Gör så här

1

Värm ugnen till 200 grader. Lägg tomater och paprikabitar med snittytan upp på en papprad plåt. Blanda olivolja, salt, peppar och socker och ringla blandningen över grönsakerna. Blanda väl. Lägg på oskalade vitlöksklyftor och rosta i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna. 

2

Skala och mosa vitlöksklyftorna. Grovhacka tomaterna och paprikan och blanda med ricottan och vitlöken. Smaka av med salt och svartpeppar. 

3

Skär till lasagneplattorna så att du får åtta bitar. Smörj en ugnsform med olja. Lägg några matskedar av fyllningen på varje pastabit och rulla ihop. Lägg rullarna tätt i formen. 

4

Smält smöret till såsen på medelvärme i en kastrull och vispa sedan i mjölet. Vispa ner mjölken en deciliter i taget när mjölblandningen är helt slät. Låt sjuda i några minuter medan du fortsätter att vispa med jämna mellanrum. Tillsätt grädde, ost, salt och peppar och vispa tills allt är smält och slätt, men låt inte koka upp. Häll såsen över pastarullarna och gratinera i ugnen i 20 minuter eller tills såsen fått fin färg och pastan är lagom mjuk. 

5

Mixa bröd och örter i en matberedare till gröna smulor. Häll i olja och mixa några sekunder till. Fräs blandningen i en panna tills brödet är frasigt. Toppa den färdiga cannellonin med lite av smulorna och servera resten vid sidan av med extra parmesan och en god sallad.  


Kommentar:
Om lasagneplattorna är torra och spricker när du böjer dem, så doppa dem i kokhett vatten och torka av dem innan du fyller och rullar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top