Grillad fläskkarré med örter, tomatsallad och citronsmör

Du behöver 2 msk kinesisk soja 1 dl rödvin 2 msk matolja salt och peppar 4 skivor fläskkarré med ben Citronsmör 100 g rumstempererat smör...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk matolja
  • salt och peppar
  • 4 skivor fläskkarré med ben
  • Citronsmör
  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Örtolja
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 rödlök, hackad
  • 1/2 dl matolja
  • salt och svartpeppar
  • Tomatsallad
  • 20 cocktailtomater (gula och röda), delade
  • 4 plommontomater, i tjocka skivor
  • 2 små knipprödlökar, tunt skivade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk socker
  • salt och svartpeppar
  • 1 näve rucolasallad

Gör så här

1
Rör ihop soja, rödvin, matolja och salt och pepppar till en marinad.

2
Lägg karrén i en plastpåse, häll på marinaden, knyt igen påsen och låt den ligga i kylen i 3–4 timmar. Vänd ett par gånger under tiden.

3
Citronsmör Blanda ingredienserna. Ställ kallt ett par timmar så att smakerna kommer till sin rätt. Ta ut en halvtimme före servering.

4
Örtolja Blanda örter med lök och olja. Krydda med salt och peppar.

5
Tomatsallad Vänd ihop tomater och lök med vinäger, olivolja och kryddor. Toppa med rucolasallad.

6
Grillning Torka av marinaden från karréskivorna. Grilla dem 3–

7
4 minuter på varje sida. Pensla på örtoljan när cirka 1 ? minut återstår av grillningen.


Kommentar:
+ tid för marinering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top