Du behöver
- 500 g pasta t ex farfalle
- 2 msk rapsolja
- 1 msk ingefära riven
- 1 tsk sambal oelek
- 0.5 st gul lök hackad
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 dl kallt vatten
- 150 g färsk spenat
- salt
- 200 g kallrökt lax
- 1 dl färsk dill hackad
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
2
Tillaga såsen genom att hetta upp rapsolja, tillsätt riven ingefära, sambal oelek och gul lök. Stek i några minuter på svag värme.
3
Tillsätt creme fraiche och vatten. Låt koka i någon minut. Lägg i spenaten och smaka av med salt.
4
Lägg upp laxen på ett fat och klipp över dillen. Servera laxen med sås och pasta. Eller blanda ner pastan i såsen, lägg laxen ovanpå och strö över dill.
Det här är ett recept inskickat av Elin Sperber Ossiansson provlagat av Icakuriren. Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen om receptet: “Det här är ett snabbt
och praktiskt pastarecept med krämig sås, spännande sting av ingefära och hetta från sambal oelek. Vi vände ner såsen i pastan och la laxen ovanpå. Lyxig och god vardagsmat.”