Fylld squash med tomatsås

Du behöver 2 st squash 300 g nötfärs olivolja 1 st vitlöksklyfta finhackad 1 tsk paprikapulver 1 dl kokt ris salt och svartpeppar Tomatsås 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st squash
  • 300 g nötfärs
  • olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl kokt ris
  • salt och svartpeppar

Tomatsås

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta finhackad
olivolja
1 burk körsbärstomater
salt och svartpeppar
1 kruka basilika

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Dela squashen på mitten, gröp ur innehållet med en sked och finhacka det.

2

Hetta upp en stekpanna med ett par matskedar olivolja och fräs färsen tills den fått färg och är genomstekt. Tillsätt squashhacket, vitlök, paprika­pulver och kokt ris, och fräs under omrörning i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Tomatsås Fräs under tiden lök och vitlök till tomatsåsen i en kastrull, löken ska bli blank men inte ta färg. Tillsätt tomater och smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilikan och tillsätt hälften. På med lock och låt såsen puttra i 10 minuter.

4

Skeda ut hälften av tomatsåsen i botten av en ugnsform och lägg ut den urgröpta squashen, fyll med nötfärsblandningen. Skeda ut resten av tomatsåsen runt om och lite ovanpå. Ställ in i mitten av ugnen och gratinera i 20 minuter.

5

Servera med en god sallad och vinägrett.


Kommentar:
Fylld, gratinerad squash är en god idé, och färsen kan bytas ut mot finhackad svamp om man vill göra rätten vegetarisk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top