Ugnslagad strömming med purjolök, dill och tomat

Du behöver 500 g strömmingsfilé salt dill klippt eller örtkryddor Provencale 1 st purjolök strimlad 2.5 st tomater klyftade 1.5 dl vispgrädde 0.75 st tub...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g strömmingsfilé
  • salt
  • dill klippt eller örtkryddor Provencale
  • 1 st purjolök strimlad
  • 2.5 st tomater klyftade
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.75 st tub kaviar naturell

Till garnering:

purjolök eller klippt dill

Gör så här

Lägg ut filéerna och salta lätt. Fördela dill eller örtkrydda. Vik ihop filéerna och placera dem i en smord ugnssäker form, klädd med purjolök. Stoppa ner tomatklyftor här och där i formen. Vispa grädden lätt och blanda med kaviaren. Fördela den över fisken. Grädda i 225 graders ugnsvärme i 20 minuter. Strö purjolök eller dill över rätten. Bjud kokt potatis och en sallad till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top