Matiga muffins med rödbetor

Du behöver 1 st rödbeta (ca 150 g) 2 dl svartvinbärssaft eller svartvinbärsjuice 0.5 dl olja (gärna oliv) 1 st torrjäst (för matbröd) 1.5 tsk...


10 portioner

Du behöver

  • 1 st rödbeta (ca 150 g)
  • 2 dl svartvinbärssaft eller svartvinbärsjuice
  • 0.5 dl olja (gärna oliv)
  • 1 st torrjäst (för matbröd)
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk fänkål (om du gillar smaken)
  • 6 dl vetemjöl (gärna Special)

Gör så här

1
Häll rödbetsrivet, drycken och oljan i en kastrull. Värm till det gradantal som står på jästpåsen. Häll jäst, salt och fänkål i en bakbunke. Häll på degspadet och tillsätt mjölet.

2
Arbeta degen länge och jäs den sedan till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

3
Dela degen i 9-10 bitar. Mjöla och stoppa bitarna i pappersformar. Jäs dem till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Grädda bröden i cirka 15 minuter i 200 graders ugnsvärme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top