Fläskkotlett med tomat- och böncurry

Du behöver 2 vitlöksklyftor, hackade 1 msk rapsolja 4 tomater, tärnade 2 tsk curry 1 burk kidneybönor 1 burk black eye-bönor 100 g haricots verts...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk rapsolja
  • 4 tomater, tärnade
  • 2 tsk curry
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk black eye-bönor
  • 100 g haricots verts från frysen, tinade
  • salt och peppar
  • 4 fläskkotletter à 170 g
  • 2 tsk spiskummin
  • salt
  • smör och rapsolja till stekning

Gör så här

1
Fräs vitlöken utan att den får färg i oljan. Tillsätt tomater och curry. Låt tomaterna koka sönder i ett par minuter.

2
Låt burkbönorna rinna av och skölj dem väl. Rör ner dem och haricots verts i tomaterna. Salta och peppra.

3
Krydda kotletterna med spiskummin och salt. Stek dem 3–4 minuter på varje sida i en blandning av smör och rapsolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top