Testa pulled pork på vildsvin

Vildsvin som sköter sig själv i ugnen blir en festlig middag med goda tillbehör. Avsluta middagen med en ljuvlig citronkolapaj som går utmärkt att förbereda.

Testa pulled pork på vildsvin
Vildsvin är ett miljövänligare och mustigare alternativ till den vanliga grisen i pulled pork. Foto: Björn Tesch
Bild 1151747 

Draget vildsvin - långlagat

Draget vildsvin behöver lång tid i ugnen, men kräver minimal arbetsinsats.

 
 Bild 1151748

Het lingonchutney med rödlök

Lingonchutneyn blir het och kryddig av chili, kryddnejlika och kanel.

 

 Bild 1151749

Coleslaw med spetskål

Med äpple i din coleslaw får du en krispig syrlighet.

 Bild 1151750

Friterad palsternacka

Mums! Krispig palsternacka.

 

 

Bild 1151751 

Salt kolapaj med citron

Pajen är väldigt mäktig och räcker till många. En liten bit är lagom, särskilt om man får glass till…

 

  

Bild 1151752Gott att dricka till

Inte alltför kraftfullt rött vin med örtiga och lite animaliska aromer smakar bra till vildsvin. Kyl det gärna högst en halvtimme före servering.
Budget 2045 Biurko Tempranillo, Spanien, 79 kronor. Eko.
Lite dyrare 22283 Cline Zinfandel, USA, 95 kronor.
Alkoholfritt Sval tranbärsjuice.



Recept av Eleonora von Essen, dryckestips av Charlotte Sjögren, foto: Björn Tesch