Bräckt lax med romsås, ärter, tomat och citron

Du behöver salt vitpeppar 1 (ca 125 g) laxskiva med ben smör 1/2 dl lätt-creme fraiche 1/2–1 msk valfria romkorn från burk, eller ta kaviar...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • salt
  • vitpeppar
  • 1 (ca 125 g) laxskiva med ben
  • smör
  • 1/2 dl lätt-creme fraiche
  • 1/2–1 msk valfria romkorn från burk, eller ta kaviar
  • Tillbehör:
  • kokt potatis
  • tomat
  • gröna ärter
  • citron
  • salladsblad (gärna rucola)

Gör så här

1
Salta och peppra laxskivan. Bryn fisken i smör cirka 2 minuter på varje sida och låt den sedan eftersteka tills köttet släpper från benet.

2
Blanda creme fraichen med romkornen och servera till laxen tillsammans med tillbehören.


Kommentar:
Nyttiga laxen!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top