Modejouren ger Agneta ny färg

Agneta är trött på sitt tjocka hår som ofta känns varmt som en pälsmössa. Nu vill hon ha en förändring och längtar efter klippning och mycket färg. Se Agnetas makeover och hennes tre olika nya frisyrer.  

Namn: Agneta Hjelm

Ålder: 61 år

Familj: man och tre barn, fem barnbarn

Yrke: Administratör

Bor: Nyköping

Intressen: Barnbarn och resor

Grått hår är både vackert och klassiskt, men känns det som de grå stråna kommer för tidigt finns det färg att ta till. För att täcka grått hår till hundra procent är permanent hårfärg ett måste.

Är du blek i hyn, var försiktig med de allra mörkaste nyanserna eftersom det kan få dig att se ännu blekare ut. Precis som vid blonda och ljusa färger är det bäst att hålla sig till nyanser nära din naturliga hårfärg.

Ett vanligt misstag är att färga hela håret i en enda färg, då kan det lätt se ut som en peruk. Bästa knepet är att välja en grundfärg och sedan lägga till slingor i olika nyanser.

På senare år har hemma-kiten slagit igenom stort, ett billigare alternativ än att gå till frisören och färga håret men det kan också vara en dålig investering. Att färga håret är en konst därför är det viktigt att färga på rätt sätt.

– Det är svårt att få håret jämnt, vill man byta hårfärg bör man göra en förstagångsfärgning på salong, säger Modejourens frisör Helene Hagman.

– Håret har olika temperaturzoner; stråna är varmare nära huvudet och kallare längst ut. Är man gråhårig och färgar håret själv i en brun ton är risken stor att det blir rött i botten och svart på längderna.

Underhålla färgen kan man däremot göra själv med en inpackning med färgpigment eller toning som gör att färgen håller sig fin och inte mattas av.

– Gå gärna till frisören några gånger per år och fixa till utväxten så håller du färgen snygg, säger Helene Hagman.

 

Agneta får ny hårfärg

Helene om klipp och färg:

1. Agneta silvergrå lockar färgas i olika nyanser av brunt. Jag lägger en mörk neutral färg i botten och en varmare på längderna, ju fler färger desto mer liv och äkthet. Folieslingor kan variera från tunna, fina slingor som upplevs som ett skimmer till lite kraftigare mer randiga effekter.

2. För att få behålla den djupa bruna färgen, rekommenderar jag att Agneta efter färgningen använder schampo och balsam för färgat hår och gör en inpackning regelbundet med brunt färgpigment.

3. Jag klipper en lättskött frisyr som passar Agneta som person och framförallt som passar hennes livsstil. Agnetas tjocka kalufs klipps ur och skulpteras efter hennes virvlar. Jag behåller hår i nacken och klipper kortare vid sidorna.

4. Agneta får en dra-handen-genom-håret- frisyr. Så lite skötsel som möjligt, till fest tar det max en kvart att fixa till. Frisyren är även snygg när den blir lite längre.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top