Kolla! Coola dojor

Har du tröttnat på dina gamla tygskor? Med lite färg, glitter och poesi gör du om dem till sommarens coolaste dojor.

Kolla! Coola dojor
Foto: Christer Vallstrand

´´Love, peace and understanding´´, var ett vanligt kludd på skorna på 60-talet. Men frasen är lika aktuell i dag, eller hur? Leta fram dina gamla tygskor och tvätta dem i maskinen, sen är det bara att sätta i gång och skriva något poetiskt – direkt från hjärtat. För att få skorna extra fina dekorerar du dem dessutom med pärlor, paljetter, knappar eller något annat som du gillar.

Det här behöver du:

l Kontaktlim
l Paljettband eller paljetter
l Pärlor, knappar
l Relieffärg (kan tvättas i 40 grader)
l Vattenfast tuschpenna

Så här gör du:

Vi valde att köpa en nyare variant av textilfärg, en så kallad relieffärg, som man kan hitta i hobbyaffären. Relieffärgen finns i olika nyanser med eller utan glitter och med den får motivet en härlig struktur och liksom ´´står upp´´ från tyget. Vill du inte kosta på dig den här färgen går det lika bra att använda vanlig vattenfast tusch.
Paljettbanden klipps i lagom längd och limmas fast med kontaktlim. Pärlor och knappar och liknande dekorationer limmas också fast.

Av: Ann-Kristin Rönnerbäck

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top