Tara Moshizi

Singelskapet är den röda tråden

Tara Moshizi

“Har HON gått och skaffat pojkvän?” säger kompisen lite irriterat. Hon har just upptäckt att hennes favoritbloggare inlett en relation vilket får henne att känna sig sviken, nästan lite övergiven. Som singel, en allt mer sällsynt sort i bekantskapskretsen, har hon identifierat sig med bloggaren under en lång tid och kunnat känna igen sig i hennes inlägg. Det finns ju något särskilt trösterikt över rader som så väl sätter fingret på
rädslan av att bli ensam, känna sig som femte hjulet på en parmiddag eller mötas av medlidande blickar för att man närmar sig 35 och fortfarande inte har hittat kärleken.

Behovet av att kunna relatera är aldrig så stort som när man står utan en relation. Därför är singelskapet den röda tråden genom de mest intressanta filmerna och böckerna. För vem vill läsa om lyckliga relationer, nyförälskade par eller stabila äktenskap? Det är ju totalt ointressant. Medan singelkaraktärer framstår öppna och spännande är parmänniskor alltid det motsatta. Självbelåtna och präktiga. Värst är det när det är tänkt att man ska känna igen sig i dem, för det känns alltid så krystat. Lex: Solsidan.

Som singel däremot, slukade jag allt. Jag kan de flesta repliker i Bridget Jones dagbok utantill, har sett samtliga avsnitt av Sex and the City minst fyra gånger och kan utan problem redogöra för alla turer i Jennifer Anistons kärleksliv. Min senaste favoritsingel är advokaten Jane, huvudperson i serien Drop dead diva (Netflix). En klipsk och cool kvinna som slåss mot orättvisor och som inte är så särskilt impad av karlarna runt omkring. Det känns nästan hemskt att säga det, men hur mycket jag än unnar Jane kärlek hoppas
jag att hon förblir singel.

 

Av Tara Moshizi

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top