INSTÄLLD Läsarresa: Må bra på Madeira

Vandra, träna vid poolen och få tips av vår erfarna hälsoinspiratör Jeanette Thörner. Följ med Icakuriren på en inspirerande och avkopplande resa till natursköna Madeira.

INSTÄLLD Läsarresa: Må bra på Madeira
Foto: Shutterstock och Press

Frodiga Atlantön Madeira är en underbar oas för rekreation, perfekt för en vitaliserande vecka när sommarvärmen ännu dröjer sig kvar. Tillsammans med hälsoinspiratören Jeanette Thörner ägnar vi en vecka åt vårt eget välbefinnande. Jeanette har en bakgrund som simmare på landslagsnivå och är idag gruppträningsinstruktör, omtyckt föreläsare och diplomerad spaterapeut. 

Blomsterön Madeira

Madeira är en naturskön Atlantpärla med sina grönklädda berg och pittoreska byar. Här möts du av över 200 olika blomsterarter, vin och fruktodlingar som breder ut sig på sluttningarna samt hisnande klippväggar längs kusten.  

Gästvänlighet och ett milt klimat ramar in vår må-bra-vecka då du unnar dig en vecka med avkoppling och fokus på dig själv tillsammans med andra Icakurirenläsare. 

Dag 1 Ankomst till Funchal 

Vi reser från Arlanda (Köpenhamn på förfrågan) under eftermiddagen. Efter ett flygplansbyte i Lissabon ankommer vi huvudorten Funchal. En kall lättare måltid serveras på hotellet efter incheckningen. 

Dag 2 Välkomstmöte och inspirationsstund

Efter frukost hålls ett välkomstmöte där ni får träffa både Jeanette och vår värdinna Anette som informerar om veckans program. Träff-en avslutas med en orienteringspromenad i närområdet. Under eftermiddagen håller Jeanette en inspirationsstund om "Livskvalitet i fokus". Ni får även tid att njuta av omgivningarna och passa på att utforska de vackra närliggande badvikarna. På kvällen samlas gruppen för gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Utflykt med marknad och vinprovning

Vi startar dagen med må-bra-träning med Jeanette vid poolen. Sedan bär det av med buss in mot Funchal. Vi börjar i Santa Catarina Park, den största parken i Funchal, som erbjuder en makalös utsikt över Funchalområdet, och här kan man även njuta av den sagolika blomsterprakten som Madeira är så känd för. Vi stannar upp för en livsnjutarstund tillsammans med Jeanette så glöm inte att ta med yogamattan. Vi promenerar sedan genom centrala Funchal och besöker den lokala marknaden, Mercado Dos Lavradores. Vi avslutar vår rundtur hos en vintillverkare där vi får provsmaka olika typer av Madeiras berömda vin. Lunch ingår i -dagens utflykt. 

Dag 4 Må-bra-träning och fria aktiviteter

Vi startar dagen vid poolen där Jeanette leder Må-bra-träningen. Dagen är sedan fri för egna aktiviteter eller om man kanske bara vill ta det lugnt. Under eftermiddagen leder Jeanette sim- och vattenträning för dem som vill. 

Dag 5 Levadavandring och lunch

Vi startar dagen vid poolen med ett må-bra-pass med Jeanette. Efter träning och frukost ska vi tillsammans göra en levada-vandring. Det är en enkel vandring utmed en av öns alla bevattningskanaler – levador – som leder vatten från bergen ner till odlingarna. Det finns över 200 mil av dessa fiffiga kanaler runt om ön. Två timmar vandrar vi tillsammans och njuter av den fantastiska grönskande naturen. Ta med yogamattan då Jeanette planerar en livsnjutarstund även på denna utflykt. Vi äter en gemensam lunch under vandringen. Efter lunchen är vi åter tillbaka på vårt hotell. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 6 Må-bra-träning och föreläsning 

Dagen inleds med ännu ett må-bra-pass vid poolen tillsammans med Jeanette. Under eftermiddagen leder hon föreläsningen "Möjligheternas tänk". Detta är ett sätt att lära sig att förhålla sig till och ordna upp sitt livspussel så att det passar varje individ utifrån dennes livssituation. Varje människa är unik och det finns ingen exakt mall att följa som garanterar att du förblir lycklig och frisk. Däremot finns det verktyg att använda sig av för att finna sin egen väg till lycka och välmående. Jeanette ger dig verktygen.

Dag 7 Fria aktiviteter och avslutningsmiddag

Dagen inleds med veckans sista må-bra-pass vid poolen med Jeanette. Efter frukost finns det tid för egna aktiviteter och strövtåg. Kanske vill man åka in till Funchal för lite sista minuten-shopping. Före middagen kommer Jeanette att avsluta veckan med en "praktisk" föreläsning med skräddarsydda må-bra-tips. Efter det äter vi en gemensam avslutnings-middag på hotellet.

Dag 8 Hemresa

Frukost på hotellet. Tidig transfer från hotellet till flygplatsen för morgonflyget hem.   

Sagolik blomsterprakt i botaniska trädgården i Funchal.

RESFAKTA

Resdatum

17–24 oktober 2017 från Stockholm. (Avresa från Köpenhamn på förfrågan.)

Pris

Pris för Icakurirens prenumeranter fr 16 595 kr.

Icke prenumerant fr 17 595 kr.

Allt detta ingår i resans pris

Flyg från Stockholm tillFunchal t/r.

Del i dubbelrum på Alto Lido*** 7 nätter.

Halvpension med frukost- och middagsbuffé.

Orienteringspromenad.

Halvdagsutflykt till Funchal inkl lunch med besök i Santa Catarina Park och besök hos en vintill-verkare.

Levadavandring inkl lättare lunch.

Må-bra-pass med mental avslappning.

Prova-på-crawl för den som vill. 

Inspirationsstunder och samtal.

Vinavsmakning av Madeiravin.

Hälsoinspiratör Jeanette Thörner.

Grand Tours värdinna.

Tillägg per person

Dubbelrum för eget bruk1 550 kr.

ERV:s avbeställnings- och reseförsäkring.

Träningsutrustning

Du behöver inga direkta förkunskaper om de olika träningsform-erna. Jeanette guidar dig med sin smittande entusiasm och anpassar nivån på de olika aktiviteterna. På den här resan behöver du ta med dig bekväma skor att träna i, träningskläder, vattenflaska, badkläder (simglasögon för dig som vill prova på crawl) och en egen mjuk matta, gärna en yogamatta, för avslappningsstunderna.

Så här bokar du

Ring Grand Tours 08-24 15 25 eller mejla info@grandtours.se

Resan genomförs vid minst 15 deltagare. 

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Om vårt boende

HOTEL ALTO LIDO *** Vi bor på Hotel Alto Lido i utkanten av Funchal. Det är ett trevligt och populärt hotell med en liten trädgård med utomhuspool. Det finns dessutom en inomhuspool och vid vackert väder så öppnar man upp taket. Man promenerar till havet på 10–15 minuter och till närmaste centrum är det ca 500 m. Hotellet har 2 barer och 2 restauranger. 14 våningar och hiss.