Lerins lärlingar gör succé: “Vi träffas fortfarande så det inte ska bli så tomt”

Första avsnittet av "Lerins lärlingar" blev mycket uppskattat av publiken. Kanske är förklaringen att den härliga stämningen verkligen är genuin – de medverkande är nämligen fortfarande goda vänner, långt efter att kamerorna slocknat.

Den 10:e januari sändes premiären av Lerins lärlingar – och det blev genast en publiksuccé. 670 000 personer såg avsnittet, som är det första av sex, enligt NWT. Programmet är – förstås – inspelat i Värmland och går ut på att personer med funktionsnedsättning går i konstskola hos Lars Lerin. Varvat med sina lektioner får lärlingarna också åka på utflykter och besöka Lars konstnärskollegor.

Lars make Junior har fått en stor roll i detta program och ansvarar för utställningen som kommer att bli seriens final. Han kommer också att inspirera med dans och show.

När paret medverkade i Skavlan nyligen avslöjades att de snart får tillökning i hemmet.

– Jag ska åka till Brasilien och hämta mitt andra barn, Gabriel. Han är ett år och tre månader och ska komma hit i mitten av februari, berättar Junior i programmet.

Lerins lärlingar gör succé:
Snart blir Lars Lerin (till höger) och maken Manoel “Junior” Marques tvåbarnsföräldrar. Foto: Ulrika Malm/SVT

Sedan tidigare har paret Rafael, 2, som är Gabriels biologiske bror. Junior är biologisk pappa till båda barnen.

– Det blir dubbel glädje hemma. Rafael gör vårt liv underbart och så kommer Gabriel för att komplettera. De kan trivas med varandra och leka, säger Junior.

Ännu mer glädje får det gärna bli – Junior vill nämligen ha fem barn. Och enligt Lars så är det Junior som bestämmer.

–  Jag tackar och tar emot, det är ju i senaste laget men jag tycker det är väldigt roligt med barn. Men jag hade aldrig räknat med det från början. Det är en väldig överraskning, säger Lars Lerin i Skavlan.

För P4 Värmland berättar konstnären att han och maken fortfarande träffar deltagarna från Lerins lärlingar.

– Det har varit så roligt, vi har haft så fina stunder. Vi träffas fortfarande, en gång i veckan möts vi igen och målar och pratar, så att det inte ska bli så tomt, säger Lars Lerin. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top