Så blir årets julkalender i SVT – se trailern här

SVT utlovar ett annorlunda och juligt sci-fi-äventyr när hoppet om att kunna rädda julen hänger på att tre barn hittar en kristall i tid.

Förra årets julkalender i SVT, Selmas saga, blev otroligt populär och slog rekord som den mest sedda någonsin. Nu återstår att se om SVT kan upprepa succén. I år har man valt att gå i en helt annan riktining än Selmas saga, som verkligen var en saga med inslag av magi och mysig gammaldags julkänsla.

Årets julkalender heter Jakten på tidskristallen och är ett spännande sci-fi-äventyr, enligt SVT. Handlingen kretsar kring tre barn som kommit in på Framtidsakademin, en skola för de med unika egenskaper. Där visar det sig att de blivit utvalda för att rädda världen. 

– Det här blir en annorlunda, äventyrlig, fruktansvärt spännande, rolig och lite sorglig julkalender. Jag älskar den här rollen, säger Eva Rydberg som spelar professor Styregaard, barnens mentor.

Professorn tar med barnen på resor i universum för att hitta en kristall som hotar att stanna tiden och förstöra julen. Problemet är bara att det är svårare än vad professorn trott att hamna på rätt ställe. 

Barnen Asrin, Max och Lima spelas av Monna Orraryd, Vincent Wettergren och Naima Palmaer.

I övriga roller ser vi bland andra Rikard Wolff, Felice Jankell, Kodjo Akolor, Fredde Granberg, Sissela Benn, Bianca Kronlöf, Erik Johansson, Björn Gustafson, Per Andersson, med flera.

Kolla in den första trailern här:

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top