Icakurirens Helena Rönnberg: “Jag ser fram emot att få träffa läsarna”

Icakuriren fyller 75 och det vill vi uppmärksamma genom att bjuda in alla våra läsare att fira med oss. Kom och upplev en härlig och inspirerande afton i gemenskapens tecken.

Icakurirens Helena Rönnberg:

Hallå där Helena Rönnberg, chefredaktör för Icakuriren.

Icakuriren fyller 75 i år – vilka milstolpar i tidningens historia tycker du bör uppmärksammas extra?

– Att Icakuriren ligger bakom “Sju sorters kakor”, som är Sveriges mest sålda bok med fyra miljoner exemplar, är stort. Vi har varit en självklar del av svenska hem och en guidande röst för kvinnan under 75 år, det tycker jag är fantastiskt.

Första numret av Icakuriren kom ut redan 1942. Hur har tidningen förändrats sedan dess?

– Den har självklart förändrats mycket till ytan, men i grunden är tidningens DNA fortfarande detsamma. Vi testar fortfarande produkter, guidar till bästa köp i butik och ger läsarna praktiska tips för hem och hushåll. Icakuriren har alltid varit en guide för livet hemma, och även om kvinnans situation har förändrats mycket på 75 år så har Icakuriren följt med på den resan.

Vad är det som gör Icakuriren unik? 

– Vi har en mix man inte hittar på så många andra ställen. Hos oss får du allt från test av kaffebryggare och tips för trädgården till intervjuer med aktuella kulturpersonligheter och samhällsreportage. Vi är helt enkelt både folkliga och djupa. 

Varför tror du Icakuriren är så populär bland läsarna?

– Vi står alltid på läsarnas sida och vill som en riktigt bra vän i tidningsform, och det tror jag våra läsare uppskattar. Många av våra läsare beskriver att deras helg börjar när de får Icakuriren i brevlådan, att tidningen är deras fredagsmys. 

Vad är du mest stolt över att ni åstadkommit under din tid på tidningen?

– När vår konsumentreporter Kersti Byström testade mobilskal visade det sig att två av dem var så giftiga att de fick säljstopp. Det är jag stolt över, att vi gör skillnad. Varje vecka levererar vi en genomarbetad journalistisk produkt. Vi tar inga genvägar. Jag är också stolt över att vi har så många trogna läsare. De vill fortsätta hänga med oss och det är fantastiskt att hela tiden få det förtroendet förnyat.

Hur ska 75-årsjubileet firas? 

– Med ett stort kalas på Södra teatern i Stockholm (läs mer och boka biljett här). Vi vill fira tillsammans med våra läsare, så vi hoppas att många har möjlighet att ta sig till Stockholm den här kvällen.

Hur kommer kvällen se ut? 

– Det kommer bli en mix av allt möjligt, precis som tidningen. Det bjuds på både underhållning och inspirerande föreläsningar. Dessutom kommer vi att presentera vår stora kvinnoundersökning där vi kartlagt hur den svenska kvinnan egentligen mår. Det kommer att bli en kväll i gemenskapens tecken.

Vad ser du själv mest fram emot?

– Allra mest ser jag fram emot att få träffa läsarna, det ger mig alltid energi. Där talar jag för hela redaktionen – det är ju läsarna vi jobbar för. 

Boka din biljett till Icakurirens 75-årskalas här

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top