Ny studie: Här är svenskarnas favoriträtter

Matrapporten 2017 undersöker svenskarnas matvanor och listar de tio rätter vi helst lagar, både till vardag och helg.

Varje år publicerar matkommunikationsbyrån Food & Friends Matrapporten – en undersökning som kartlägger svenskarnas matvanor och matbeteenden. Studien redogör bland annat för svenskarnas inställning till mat och matlagning, vilka tider vi äter på, vem som lagar maten och hur mycket pengar vi lägger på livsmedel. Dessutom tar man fram en topplista över vad vi helst lagar, både till vardags och på helgen.

Av årets rapport kan man bland annat utläsa att vegetariskt klättrar på topplistorna och att pastarätter (bortsett från spagetti med köttfärssås som inte helt otippat fanns där innan) gjort entré på listan över vardagsmat. Detta tolkar man i rapporten som “att aversionen mot kolhydrater håller på att ebba ut”.

Andra favoriter på topplistorna är kyckling med tillbehör och korvstroganoff på vardagslistan, samt helgfavoriterna pizza, tacos och hamburgare.

Här ser du topplistorna i sin helhet

Ny studie: Här är svenskarnas favoriträtter
Ny studie: Här är svenskarnas favoriträtter

Läs hela rapporten hos Food & Friends.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top