Körschema för nyårskalaset
Dagen innan
Skala hummer och räkor och lägg i plastad bunke i kylen.
Gör klart rödvinssåsen fram till att smöret ska monteras i.
Gör pannacotta, häll upp i glas och ställ i kylen. Rosta den vita chokladen och förvara i burk med lock.
Samma dag, i god tid
Stek svampen, men vänta med att tillsätta persiljan.
Grädda potatisgratängerna.
Ta fram köttet och låt det rumstempereras.
Förbered grönsaker, frukt och lag till cevichen, förvara i en bunke i kylen.
Gör citrussalladen till pannacottan.
En timme före kalaset
Rosta brödet till snittarna och förbered garnityren.
Sätt på ugnen.
Blanda samman skaldjurs-cevichen, lägg upp i portionsglas och ställ in i kylen.
Strax innan kalaset börjar
Gör klart snittarna.
Ställ fram förrätten.
När kalaset är igång
Stek köttet.
Värm gratängerna och svampen.
Dekorera desserten strax före servering.
Löjromssnittar med färskost
15 minuter Recept från Icakuriren.se
Nordisk ceviche med hummer
30 minuter Recept från Icakuriren.se
Oxfilé med rödvinssky
1 timme 30 minuter Recept från Icakuriren.se
Pannacotta med passionsfrukt
40 minuter Recept från Icakuriren.se
Mousserande vin till välkomstdrink och entrérätt. Serveras väl kylt.
Budget 7238 Freixenet Cordon Negro Brut, spansk cava, 84 kr.
Lite dyrare 72474 Beaumont de Crayères Fleur de Prestige Brut, äkta fransk champagne, 289 kr.
Alkoholfritt 1995 Les Pres Biologique, Frankrike, 65 kr. Eko.
Rött mustigt vin till huvudrätter, serveras 16–18 grader varmt.
Budget 23072 Corvina Veronese, Italien, 79 kr.
Lite dyrare 2376 Quercia al Poggio Chianti Classico, Italien, 129 kr. Eko.
Alkoholfritt Sval svartvinbärsdricka.
Sött och friskt vitt vin till desserten, serveras kylt.
Budget 7787 Nivole, Italien, 79 kr för 375 ml.
Lite dyrare Nittnaus Beerenauslese Exquiste, 89 kr för 375 ml.
Alkoholfritt Lokal äppelmust.
Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier