Fem ställen i Italien att drömma om

Höstrusket har tagit ett hårt grepp om Sverige och den fina sommaren känns allt mer avlägsen. I Italien är värmen dock kvar och på sina håll råder fortfarande högsommarvärme. Så varför inte ta en långweekend till landet som har så otroligt mycket mer att erbjuda än bara fint väder? Här tipsar vi om fem ställen som verkligen är värda ett besök och är enkla att…

Fem ställen i Italien att drömma om
Manarola utgör en av de fem byarna i galet charmiga Cinque Terre. Det här är Liguriens vackraste del och på sommaren är här knökfullt med turister. På hösten är det lugnare och dessutom inte lika varmt. Flyg till Milano eller Genua för att sedan ta dig hit med tåg.
Fem ställen i Italien att drömma om
Har du varit i Florens så är det kanske dags att testa något annat i underbara Toscana. Siena är en perfekt liten medeltidsstad som ligger vackert i det böljande landskapet. Stadens torg är känt för att det lutar och hästkapplöpningarna som hålls där varje sommar. På hösten kan man verkligen uppleva dess fantastiska arkitektur. Till Pisa som också är vackert går det många flyg.
Fem ställen i Italien att drömma om
Sicilien är varmt långt in på hösten. Till Palermo går det många flyg och lilla medeltidsstaden Cefalù ligger nära och erbjuder fina strandbad väldigt centralt. Ta ett dopp och ät pistageglass som är öns specialitet.
Fem ställen i Italien att drömma om
Venedig är helt fantastiskt trots att det är dyrt och packat med turister. Nu är det dock lugnare och stan är väl värd en långhelg. Det är häftigare än du tror.
Fem ställen i Italien att drömma om
Det går många billiga fly till Milano. Därifrån är det inte långt till vackra och lyxiga Comosjön. Längs sluttningarna ner mot sjön ligger pittoreska och lagom sjaviga palats som man bara kan drömma om att äga. Det är väl värt att ta en båttur för att njuta av utsikten. Staden Como som du når från Milano är en bra utgångspunkt och även väldigt trevlig i sig.
Foto: Getty

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top