TV: Roar – Världens farligaste film får DVD-premiär

En film med vilda lejon och tigrar som en stor del av skådespelarensemblen är ingen lätt match. När Roar premiärvisades 1981 hade flera av de mänskliga skådespelarna varit nära döden flera gånger om. Nu får filmen DVD-premiär.

Tippi Hedren känd från Hitchcocks Fåglarna och hennes dotter, en ung Melanie Griffith, är stjärnorna i vad som har kallats världens farligaste film. Under inspelningen delade de nämligen hus med ett stort antal tigrar och lejon, vars enda uppgift vara att bete sig som vilda kattdjur. Det gjorde de också och när man ser bilder från filmen så är det svårt att förstå att filmen lyckades bli färdigställd.

Flera blodiga scener som faktiskt kom med i filmen, visar attacker där någon i filmteamet skadar sig allvarligt. Bland annat fick en kameraman skalpen uppriven av ett lejon och tvingades sy med 220 stygn. Självaste Melanie Griffith blev biten i ansiktet och fick sys med 50 stygn. Det var också nära att hon förlorade ett öga.

Filmens producent och regissör hette Noel Marshall och var gift med Tippi Hedren. Han hade fått en massa pengar över efter att ha producerat skräckklassikern Exorcisten. Dessa spenderade han på att göra en film som skulle visa att människor och vilda rovdjur faktiskt kan leva tillsammans. Senare marknadsfördes filmen med att inga djur skadades under produktionen, men 70 människor i teamet. 

Här nere kan ni se trailern, men känsliga tittare varnas. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top