Artiklar

Skribent: Anna-Lena Bjarneberg


Välkommen på holländsk glögg
Välkommen på holländsk glögg
Familjen Lekander, med rötter i Holland, bjuder på annorlunda glöggfest.
Gör finaste julkransen
Gör finaste julkransen
Ann-Sofie Lekander på Tjörn samlar vännerna i adventstid och binder kransar. Här visar hon hur du gör en fin dörrkrans.
Skaldjur när de är som bäst
Skaldjur när de är som bäst
Nu är rätt tid att njuta av världens godaste skaldjur, räkor, havskräftor och musslor. Goda som de är, men ännu bättre i en syrlig citrussallad eller en mustig risotto.
Gör din egen marmelad!
Gör din egen marmelad!
Äpple med ingefära. Päron med rom. Svarta vinbär med kryddnejlikor. Härligt kryddiga marmelader som du enkelt gör själv i köket.
Qigong gör familjen glad
Qigong gör familjen glad
Lars gick en helgkurs i qigong, men familjen var skeptisk. I dag tränar alla tillsammans varje dag och har funnit en ny balans genom den uråldriga, kinesiska träningsformen.
Alla dessa nyttiga nötter
Alla dessa nyttiga nötter
Strössla nötter på förrätter och sallader. Piffa upp såser och gratänger. Här är några härliga rätter med en gemensam nämnare: nötter.
Kantareller - skogens guld
Kantareller - skogens guld
Osäker i svampskogen? Satsa på kantareller eller låt experten guida till säkra sorter. Ta sedan med skörden hem och laga läckra hösträtter.
Behåll semesterkänslan på jobbet
Behåll semesterkänslan på jobbet
Tillbaka till jobbet efter en skön semester? Så här gör du för att fortsätta vara stressfri under hösten.
All världens varma mackor
All världens varma mackor
Ibland vill man ha matlagningen väldigt enkel. Vad passar mer perfekt som snabbvintermat än varma mackor.
Njut en middag på väderöarna
Njut en middag på väderöarna
Följ med till Väderöarna, längst ute i väster. Här finns ett pensionat som är öppet året runt dit man gärna söker sig för lugnet och den goda maten.
Fira hösten med skaldjurspicknick
Fira hösten med skaldjurspicknick
Hösten är skaldjurstid och vi tar med oss läckerheterna tillbaka till havet. På en kobbe njuter vi havskräftor, krabba och räkor med härliga tillbehör.
Fest ombord
Fest ombord
Låt båtsemestern bli en kulinarisk höjdpunkt. Med kärlek, lite fantasi och några godsaker i skafferiet är det inte svårt att göra festmåltider ombord. Här får du tre av recepten!
Fest ombord
Fest ombord
Låt båtsemestern bli en kulinarisk höjdpunkt. Med kärlek, lite fantasi och några godsaker i skafferiet är det inte svårt att göra festmåltider ombord. Här får du tre av recepten!
Retrorätt med fondue!
Retrorätt med fondue!
Damma av den gamla fonduegrytan och bjud in vännerna. För nu är fonduen tillbaka – godare och nyttigare än någonsin. Tre läckra recept får du på köpet.
Mat med klassisk peppar
Mat med klassisk peppar
Spiskummin, koriander och limeblad får maka på sig i kryddhyllan. Nu vill vi ge de klassiska pepparsorterna en plats där de hör hemma – hos våra moderna smaker! En hel meny baserad på peppar får du också.
Västkusten
Västkusten
Marstrand, Åstol och Härön. Tre öar i hjärtat av Bohuslän. Vi tog sjövägen till några krogar i havsbandet.

Filtrering

Kategori





























Tagg


Skribent