Artiklar

Skribent: Malin Ottosson


Marmelad i blomsterskrud
Marmelad i blomsterskrud
Passa på att spara på burk och flaska när rabarbern är riklig. Koncentrerad flädersaft ger smak åt den här snabbfixade marmeladen.
4 vegetariska julrecept från Årets kock 2016 Jimmi Eriksson
4 vegetariska julrecept från Årets kock 2016 Jimmi Eriksson
Årets kock 2016 Jimmi Eriksson, från Lilla Ego, bjuder Icakurirens läsare på fräscha, gröna rätter till julbordet; friterad brysselkål, långbakad rotselleri, grönkåls­paj och variationer på pumpa. Foto: Björn Tesch
Helgens mat: Fem kryddor och lite till
Helgens mat: Fem kryddor och lite till
Värm dig i helgen med kyckling smaksatt med kinesisk five spice, och färggrant saffransris. Vi börjar med munsbitar med shiitakesvamp. Till dessert blir det portugisiska bakverk.
Tre vardagsrätter med broccoli
Tre vardagsrätter med broccoli
Broccolin är full av nyttigheter och är dessutom billig och god vardagsmat. Här är tre goda varianter; soppa, wok och gratinerad i ugnen.
Helgens mat: Värm gästerna med höstlasagne
Helgens mat: Värm gästerna med höstlasagne
Alla gillar väl lasagne – här gör vi den med älgfärs och kantareller. Till dessert en variant på italienska klassikern tiramisu, med päron.
Gör dina egna steamed buns
Gör dina egna steamed buns
På många trendiga asiatiska restauranger serveras steamed buns eller bao, ångade puffiga degfickor som fylls med smakrika godsaker. Med en ånginsats i bambu kan du enkelt göra bröden hemma.
Tre vardagsrätter med räkor
Tre vardagsrätter med räkor
Räkan är en råvara som sätter guldkant på vardagen utan att det kostar skjortan. Här gör vi asiatisk soppa, en mättande räksallad och en röra till bakad potatis.
Helgens mat: Wallenbergare från havet
Helgens mat: Wallenbergare från havet
Wallenbergare görs traditionellt av kalvfärs. Här gör vi dem på fisk istället och serverar med ärtor och handskalade räkor.
Så gör du din egen bostongurka
Så gör du din egen bostongurka
Att göra egen bostongurka är ingen konst. Här gör vi den med vanlig slanggurka.
Läsarnas bästa svamprecept
Läsarnas bästa svamprecept
Nu är svamptiden äntligen här. Vi har valt ut fem favoriter bland våra läsares goda svamprecept; soppa, pasta, paj, syltade kantareller och en klassisk svampmacka. Foto: Björn Tesch
Sex steg till mindre salt i maten
Sex steg till mindre salt i maten
Vi svenskar äter för mycket salt, vilket är en hälsorisk. Men med mindre salt kan maten bli ännu mer smakrik och god – vi tipsar om hur.
Tre vardagsrätter med nötfärs
Tre vardagsrätter med nötfärs
Nötfärs är en råvara med mycket smak som går att variera i det oändliga. Här gör vi en smakrik vardagschili, asiatiskt fräs med koriander och en klassisk köttfärslimpa.
Helgens mat: Grekiska smaker på grillen
Helgens mat: Grekiska smaker på grillen
Förbered sallad och sås och sätt potatisen i ugnen så kan du ägna dig åt grillandet. Lammfärsbiffar, paprika och sallad får alla smaka glöden. Foto: Björn Tesch
Bjud på doftande strömmingsskiva
Bjud på doftande strömmingsskiva
Var lite vågad, och bjud hem några vänner på surströmmingsfest. Det blir extra gott med hembakat tunnbröd och nyponkryddad nubbe.
Helgens mat: Rökta smaker i grillat paket
Helgens mat: Rökta smaker i grillat paket
Hemgjord rökig saffrans­majonnäs och rökta räkor ger skön smakskjuts till fiskpaket direkt från grillen. Till dessert blir det rabarberpaj med mandel och nötter.
Läsarnas bästa långpannekakor
Läsarnas bästa långpannekakor
Att baka i långpanna är ett enkelt sätt att fixa fikabröd till många. Vi bad våra läsare att bidra med sina favoritrecept. Foto: Lee Kearney Alla recepten är anpassade efter en långpanna eller ugnsform med måtten 30 x 40 cm. Har du en större långpanna med måtten cirka 35 x 45 cm kan du utöka till 1 1/2 sats av smeten. 
Så gör du din egen ketchup
Så gör du din egen ketchup
Ketchup är gott, inget snack om saken. Men när du har gjort din egen så är det svårt att gå tillbaka till plastflaskorna från affären. Testa nu i sommar till din grillade hamburgare eller korv.
Läsarfavorit: Marängtårta med bär
Läsarfavorit: Marängtårta med bär
Till Marjattas läckra sommartårta bakas marängbottnarna i långpanna. Praktiskt och jättegott!
Midsommarmaten du bara kan ställa fram
Midsommarmaten du bara kan ställa fram
Samla vännerna till en midsommarfest där maten är förberedd och bara att ställa fram. Foto: Anna Huerta
Helgens mat: Kalasa på karré
Helgens mat: Kalasa på karré
Äntligen är det sommar och vi missar inte ett tillfälle att få tända grillen. Varma oliver smakar gott i väntan på glöden och efter karré och läcker brödsallad väntar en tiramisu med rabarber.

Filtrering

Kategori






























Tagg


Skribent