Artiklar

Skribent: Lena Söderström


Laga vårt stora julbord – här hittar du nåt för alla smaker
Laga vårt stora julbord – här hittar du nåt för alla smaker
Varken sillbit, gravlax, skinka eller Janssons saknas på vårt dignande julbord. Men här finns också plats för nya gröna rätter och nyskapande varianter på klassikerna.
Låt en värmande gryta puttra på spisen i helgen
Låt en värmande gryta puttra på spisen i helgen
Vi kurar skymning och värmer oss med en mustig gryta som får smak av grillad paprika. Desserten gör det mesta av fina svenska äpplen.
3 recept med mumsiga och miljösmarta blåmusslor
3 recept med mumsiga och miljösmarta blåmusslor
Blåmusslor är lyxig, prisvärd snabbmat och dessutom miljövänlig, då musslor filtrerar havsvattnet och kan motverka övergödning. Vi serverar dem i pasta, i gryta och i en variant på klassikern moules frites.
3 goda recept med supergrönsaken grönkål
3 goda recept med supergrönsaken grönkål
Grönkålen hyllas som "supermat" och det med rätta. Den är packad med nyttigheter, och så god. Vi gör soppa, pasta och sallad på grönsakslandets underbarn.
Festlig och fräsch helgmeny med havets tacos
Festlig och fräsch helgmeny med havets tacos
Frisk lime, het chili, salt fetaost och fruktig mango gör middagen till en smakexplosion. Sött slut i form av frostig key lime pie.
Laga fransk fisksoppa, sejgratäng och fiskkakor i veckan
Laga fransk fisksoppa, sejgratäng och fiskkakor i veckan
Sejen är en bra matfisk som passar att koka, steka eller mala till färs. Vi använder den gärna i gratäng, soppa och fiskkakor.
Kantareller i smördegsbo, kycklingklubbor med grönsaker och ugnsbakade plommon
Kantareller i smördegsbo, kycklingklubbor med grönsaker och ugnsbakade plommon
Kyckling på ben blir extra saftig, här bakas de i ugn och får sällskap av smakrika färgstarka grönsaker och en fräsch yoghurtsås.
3 goda vardagsrätter med morötter i huvudrollen
3 goda vardagsrätter med morötter i huvudrollen
Morötter är söta, goda, fiberrika och packade med antioxidanter och kan varieras på många vis. Vi serverar dem med couscous, rostar dem i ugn och gör en krämig gratäng.
Helgens goda: Crostini med ärtröra, bulgursallad och chokladpannacotta
Helgens goda: Crostini med ärtröra, bulgursallad och chokladpannacotta
Många grönsaker kommer allra bäst till sin rätt när de grillas. Det gäller till exempel aubergine, squash och paprika, som trängs i den här goda bulgursalladen med vitlöksyoghurt.
Helgens meny: Skala, dippa, njut!
Helgens meny: Skala, dippa, njut!
Räkor med goda tillbehör blir en lättsam sommarmiddag. Servera med tre sorters sås, bröd, smör och ost.
Spara sommaren på burk
Spara sommaren på burk
Nu är tid att ta vara på säsongens goda bär och frukter. Vi bjuder på snabb sylt, jordgubbssirap, vinbärsgelé, plommonmarmelad och inkokta körsbär.
Bulla upp i bersån
Bulla upp i bersån
Hembakat och sommar hör ihop. Vi bjuder på godaste kakorna till bersåfikat eller kafferepet, från syltsnittar och kardemummabullar till cheesecake och marängpaj.
Bjud på finfin festmat med filé i helgen
Bjud på finfin festmat med filé i helgen
Fänkålsfrö och chiliflakes ger smak åt fläskfilén. Här serverad med den smakrika spanska såsen romesco, gjord på grillad paprika och mandel.
3 goda vardagsrätter med fläskfärs
3 goda vardagsrätter med fläskfärs
Fläskfärsen hamnar ofta i nötfärsens skugga men är god, saftig och lätt att variera. Vi lagar asiatiska fläskfärsbullar, bolognesegryta och välmatad färsgratäng.
Sparrisfrossa i säsong – 3 vardagsrecept med grön sparris
Sparrisfrossa i säsong – 3 vardagsrecept med grön sparris
Grön sparris är en riktig delikatess som är god att både koka, grilla och steka. Njut den i en fräsch sallad, en krämig frittata eller lyxig med brynt smör och nötter.
Helgens mat: Cruditéer med laxdipp, färsk korv med potatissallad och cheesecake
Helgens mat: Cruditéer med laxdipp, färsk korv med potatissallad och cheesecake
Färsk korv av hög kvalitet blir lättfixad festmat med rostad potatissallad och yoghurtsås. Inled vårligt med laxdipp och krispiga grönsaker.
3 goda vardagsrätter med kikärtor
3 goda vardagsrätter med kikärtor
Kikärtan är en älskad baljväxt med brett användningsområde. Vi använder den – självklart – i falafel men också i soppa och mustig panna.
10 smaskiga rätter att duka upp med på årets påskbuffé
10 smaskiga rätter att duka upp med på årets påskbuffé
Vad vore påsken utan ägg, sill, lax och lamm? Vi dukar upp en frikostig påskbuffé som avslutas med en lyxigt chokladig marängtårta. Foto: Eva Hildén Smith Dryckestips: Charlotte Sjögren
I helgen är det dags att laga husmanskost
I helgen är det dags att laga husmanskost
Vem kan motstå hemlagade kåldolmar med gräddsås och lingon? Till förrätt en skummig löksoppa och som avslutning ännu en klassiker, ostbrickan.
Vardagsmenyn: Lyft smaken med fetaost
Vardagsmenyn: Lyft smaken med fetaost
Fetaost är klassisk i grekisk sallad men lyfter också många andra rätter. Blanda den i färs, smula den på pizzan eller marinera den för extra smak.

Filtrering

Kategori






























Tagg


Skribent