Odd Molly-Per formger möbler för EM

Fåtölj, matta, pläd och kudde ingår i kollektionen "Down" som ska få människor att känna sig bekväma.

Designern Per Holknekt – känd från Odd Molly – gästspelar hos EM. Han har gjort en "löjligt bekväm" fåtölj med rätt att somna i. Pris 12 950 kr.

Sex mattor ska Per Holknekt skaffa till sin nya lägenhet, lovade han. Handknuten rya i jersey-tyg, 5 950 kr.

Fåtöljen finns även i grått och med en pall till.

En pläd ingår också i serien, 1 950 kr.

Möbelkedjan EM fortsätter designsatsningen "Ateljén" med kända profiler. Årets formgivare är Per Holknekt, grundare av det framgångsrika klädmärket Odd Molly. Han har skapat en kollektion där gemenskap och samvaro har varit ledord. I de generöst tilltagna fåtöljerna ska till exempel hela familjen kunna få plats.
– Mitt mål var att göra en möbelserie som fungerar såväl i det vita, försiktiga rummet som i det brokiga, lite modigare eller utomhus under bar himmel, säger Per Holknekt.

Kollektionen har fått namnet "Down" som syftar på att man ska slå sig ner i möblerna och verkligen koppla av. Den handgjorda mattan är extremt tjock eftersom den i första hand är tänkt att sitta och ligga på.
Mattorna kommer Per Holknekt själv ha i sin lägenhet som han nyligen flyttat in i tillsammans med Lena Philipsson. Mattorna kommer att sys ihop om sex stycken och då väga en kvarts ton tillsammans.
Fåtöljerna kommer däremot inte att stå i det Philipssonska/Holknektska hemmet, de är för stora.
– Lena brukar inte spela sin musik hemma så det är väl lite samma sak med mina möbler, säger Per Holknekt.