Bloggfavorit: En mammas dag

Weronica Fremenius vill att hennes läsare ska känna att allt på hennes blogg är en del av henne. Allt som förmedlas ska ha en "Weronic:ig" prägel. Resultatet är en personlig lifestyleblogg med inredning, mode och vardag.

När började du blogga och varför?

Jag började att blogga i april 2006. Jag var en flitig läsare av framförallt de stora modebloggar som var i ropet då. När barnen var sjuka ännu en gång, kände jag ett starkt behov av att vara kreativ samt att skapa något nytt som jag tyckte saknades inom bloggosfären. Det lockade att ha en egen plats på nätet som bara var min och där jag var min egen redaktör som bestämde själv över innehållet.

Vad driver dig till att blogga?

Jag drivs fortfarande av lusten att skriva, att skapa och att inspirera. Jag får alltid en kick av läsarkontakter, när någon säger att det jag har bloggat om har fått dem att bli glada och inspirerade en grå dag. Den senaste tiden har bloggen även blivit en liten plattform för min egna frilansverksamhet.

Vilka vill du skall läsa din blogg och vad vill du att de skall känna när de läser?

Jag välkomnar alla läsare till min blogg som är intresserade av det som jag skriver om och visar. Eftersom jag bloggar ganska brett ut ett lifestyle-perspektiv, antar jag att man tycker olika mycket om mina inlägg, men jag tror att mina läsare generellt tycker om just mixen. Jag vill att mina läsare skall känna att allt är jag på min blogg. Allt som jag förmedlar skall ha en "Weronic:ig" prägel och kännas utvalt av mig. Jag vill att läsarna skall få en känsla för årstider och att man kan förändra stämningen med små medel. Jag vill att läsarna skall känna sig uppdaterade om nya saker, men jag vill också visa att man kan vara trygg i en klassisk stil. Jag blir glad när läsare tycker att jag har en konsekvent smak som står sig.

Får du mycket respons?

Jag har många trogna och hängivna läsare som har följt mig länge som hör av sig på olika sätt. Lika roligt som det är, lika skoj är det att få nya läsare som beskriver att de fastnat på bloggen. Läsarkontakter är utvecklande på många sätt. Jag är tämligen lyckligt lottad med respons, men blir alltid lika glad när någon hör av sig som läst länge, men som aldrig har skrivit något till mig. Det känns som att äntligen få möta någon av alla de som tar del av det jag skapar på bloggen.

Har du någon bloggförebild?

Det var en svår fråga. Jag tänker så här – jag tycker om när man har en egen ton och ett eget språk på sin blogg. Det är alltid inspirerande när man försöker skapa något eget, än att bara lägga karbonpapper över andras koncept.

Var hittar du inspiration till blogginläggen?

Det må vara en klyscha – men en sann sådan. Inspiration finns överallt. Jag är ständigt påkopplad. Det kan vara en doft, den första snön, ett inredningsreportage, ett möte med en människa med mera med mera. Jag har några fasta kategorier på bloggen som exempelvis fredagssvepet, annars bloggar jag oftast om det som inspirerar mig för stunden.

Vad skall du blogga närmast om?

I dessa tider kommer det att bli mycket advent- och julinspiration med recept, blommor, inredning, läsning, saker och stämningar.

Du har en lång lista med bloggar på din blogg. Hur klarar du av att hålla koll på dem alla?

Jag har som många andra Bloglovin' som är ett hjälpmedel där man får upp ett flöde från bloggar. Där gör jag en första scanning för att få en överblick och sedan går jag in och läser det som intresserar mig. Jag gillar det snabba och aktuella i bloggosfären. Att hålla koll på bloggar är en viktig del i att vara informerad och veta vad det pratas om inom olika ämnesområden.

 

Besök Weronicas blogg En mammas dag!

Av Tiger Hellström Foto Weronica Fremenius