Kosta Boda lanserar handfat av glas

Kosta Boda har gått samman med Duobad och tillverkar handfat i  helgjutet glas, skapade av Kjell Engman. Till sommaren finns handfaten till salu.

I Kosta Boda Art Hotel som invigdes förra sommaren är en stor del av inredningen gjord i glas. Bland annat har badrummens handfat i helgjutet glas, skapade av Kjell Engman, blivit populära hos besökarna. Kosta Boda har därför gått samman med badrumsinredningstillverkaren Duobad och till sommaren finns handfaten till salu. 16 000 kr kostar kalaset, 12 000 kr utan fiskdekor.

Att gjuta in fisken på rätt ställe i handfatet visade sig vara en knepig process. När den ligger rätt, som här, ser det ut som om den simmar i glasmassan.

Så här ser handfatet ut utan fisk.

Poolen i Kosta Boda Art Hotel, skapad av Kjell Engman. I botten finns upplysta sarkofager där olika föremål visas upp. Poolens form går igen i handfaten, och i de tvålkoppar som finns att köpa till.

I kollektionen ingår också glaskakel. Sju av Kosta Bodas mest kända formgivare har gjort ett par varianter var. Fiskarna är Kjell Engmans.

Så här ser kaklet ut när det sitter uppe. Från en vägg på Kosta Boda Art Hotel.

 


 

Av Maria Blom