Svenskar i topp på designlista

Den svenska designgruppen "Form us with love" som Hus & Hem nyligen skrev om, pekas ut som en av framtidens mest tongivande designers av tidningen Fast Company.

Svenska designgruppen Form us with love har utsetts till en av framtidens mest tongivande designers av tidningen Fast Company. Från vänster Petrus Palmér, Jonas Pettersson och John Löfgren.

Den svenska designgruppen "Form us with love" som Hus & Hem nyligen skrev om, pekas ut som en av framtidens mest tongivande designers. John Löfgren, Petrus Palmér och Jonas Pettersson är de enda svenska namnen på den inflytelserika amerikanska affärstidningen Fast Companys lista "50 People Shaping The Future of Design". Listan omfattar arkitektur, grafisk design, interaktiv design, curating, mode och produktdesign. Med på listan finns namn som Alan Dye (creative director, Apple), Kate Aronowitz (director of design, Facebook) och Kenya Hara (art director, Muji). Fast Companys redaktörer har gjort urvalet baserat på vilka som driver sin
designdisciplin framåt: "De experimenterar med nya idéer om affärer, hållbarhet och användbarhet. En del arbetar med varumärken som är bekanta idag, andra spår vi blir välkända namn i framtiden. Kännetecknande är att de alla är mästerliga på att hitta nya samarbeten. Det som förenar dem är att deras projekt kommer att påverka inte bara hur vi lever idag utan också hur det vardagliga livet kan se ut om några år framöver". Bra jobbat John, Petrus och Jonas!

Av Anna Liljeberg