Veronica byggde sin egen "Storasyster"

Veronica Höglund byggde friggeboden "Storasyster" efter Hus & Hems ritningar.  "Nu är den färdig och jag älskar min nya ateljé och extra gästrum". Läs hennes berättelse här. 

Veronicas friggebod "Storasyster" ligger vackert inbäddad i grönska.

En gammal växasäng fungerar även som soffa.

Genom att utnyttja maximal takhöjd och bjälkar fick jag in extra förvaringutrymmen.

I klädkorgarna finns extra sängkläder och handdukar.

Alla prylar som jag behöver står framme och jag har försökt skapa en känsla av ett spa i Bali.

Förvaring i väskor blir som ett stilleben.

Två fällbara bord som annars ligger över mina två byråer fungerar bra som matbord eller sidobord.

Utsikt från terrassen.

Härlig utsikt inifrån friggeboden.

I taket sitter tavlor mellan bjälkarna som dekoration.

Storasystern på vårkanten.

Insänt av Veronica Memory Höglund.

"Jag letade i många år efter en ritning till en friggebod som motsvarade mina behov. På trädgårdsmässan i Stockholm såg jag modellen som Hus & Hem hade byggt upp av Storasystern och tänkte genast "Den här är det". Eureka! Men kan det vara särskilt bra när det bara kostade 100 kronor för ritningen? Jag betalade för ritningen och fick den skickad till mig. Den var bättre än bra, den var perfekt! Jag älskar den.

Jag byggde huset enligt ritningen men med några små förändringar som bättre passade mina behov som stora fönster (begagnade) både på framsidan och baksidan och de små fönstren på sidorna för bättre ljus och ventilation. Jag la även till en veranda för att kunna sitta och titta på de vackra, soliga fälten och blomsterprakten för att få inspiration när jag jobbar.

Allt i rummet är flyttbart och de flesta saker kan fällas ihop och packas undan för vinterförvaring.
Den lilla mjuka soffan är en utdragbar barnsäng från Ikea som i fullt läge passar en vuxen. Den andra sängen är helt hopfällbar som bara är till för tillfälliga gäster, som mina konstelever till exempel.

Alla prylar som jag behöver står framme, och jag har försökt skapa en särskild stämning i inredningen, det ska kännas som ett spa i Thailand eller på Bali. Alla mina souvenirer från olika resor har kommit till användning så det känns som jag är på semester varje gång jag kommer till huset.
Den vikta rumsavdelaren kan placeras framför min arbetsplats om jag har gäster på middag. I klädkorgarna finns extra sängkläder och handdukar. Två fällbara bord som annars ligger över mina två byråer fungerar bra som matbord eller sidobord.
Tack igen för ritningarna till min friggebod. Jag älskar den!"

Insänt av Veronica Memory Höglund