Glutenfria cookies med mandel och choklad

Våra goda choklad- och mandelkakor bakas på rismjöl, som är naturligt ­glutenfritt och neutralt i smaken. Du hittar det i välsorterade livsmedelsbutiker.

Du behöver

    40 stycken
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl rörsocker
  • 1 äggula
  • 2 ¼ dl rena havregryn
  • 150 g rismjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g mandel
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt äggulan och vispa till en jämn smet.

2

Blanda i havregryn, rismjöl, bikarbonat och vaniljsocker.

3

Grovhacka mandeln och rör i tillsammans med chokladen. Låt vila i kylen i 30 minuter.

4

Rulla degen till 40 bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Scroll to Top