Du behöver
- 2 dl dinkelflingor
- 5 dl siktat dinkelmjöl
- 3 msk psylliumfrön
- 0.75 dl pumpakärnor
- 2 dl torkade blåbär
- 1.5 dl valnötter hela
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl naturell yoghurt
- 2 msk flytande honung
- 0.75 dl lingonsylt
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda dinkelflingor, dinkelmjöl, psylliumfrön, pumpakärnor, blåbär, valnötter, bikarbonat och salt i en bunke. Arbeta in yoghurt, honung och lingonsylt.
2
Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter.
3
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme, känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.
4
Låt brödet vila en stund i formen, lossa det försiktigt och stjälp upp. Låt svalna på galler under duk.
En variation av den klassiska filmjölkslimpan som bakas med bikarbonat. Lingonsylt, blåbär, nötter och pumpakärnor ger ett saftigt och smakrikt bröd med olika texturer.
Receptet ger 1 bröd.