RECEPT FRÅN HJ

Yoghurtlimpa med lingon och blåbär

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
1 styck

Du behöver

  • 2 dl dinkelflingor
  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 3 msk psylliumfrön
  • 0.75 dl pumpakärnor
  • 2 dl torkade blåbär
  • 1.5 dl valnötter hela
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • 0.75 dl lingonsylt
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda dinkelflingor, dinkelmjöl, psylliumfrön, pumpakärnor, blåbär, valnötter, bikarbonat och salt i en bunke. Arbeta in yoghurt, honung och lingonsylt.

2

Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter.

3

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme, känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.

4

Låt brödet vila en stund i formen, lossa det försiktigt och stjälp upp. Låt svalna på galler under duk.


Kommentar:
En variation av den klassiska filmjölkslimpan som bakas med bikarbonat. Lingonsylt, blåbär, nötter och pumpakärnor ger ett saftigt och smakrikt bröd med olika texturer. Receptet ger 1 bröd.

Recept