RECEPT FRÅN HJ

Vitlöksrostad potatis med dressing

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja 2+2
  • 0.5 st citron rivet skal och saft
  • 2 msk repade timjanblad
  • salt och nymald peppar
  • 1.25 dl cornichoner
  • 1.5 dl torkade körsbärstomater i marinad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och dela de som är större. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på hela vitlöksklyftor med skal. Blanda med 2 msk olivolja.

2

Rosta i mitt i ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna.

3

Mosa det rostade vitlöksköttet med citronskal och -saft. Rör i 2 msk olivolja och timjan. Krydda med salt och peppar.

4

Blanda potatisen med dressingen. Dela cornichonerna på längden. Vänd ner cornichoner och tomater. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Ugnsrostad färskpotatis smakar verkligen härligt. Den här goda potatissalladen med cornichoner och torkade körsbärstomater passar bra till både rostbiffen och fläskfilén, men är också ett jättegott tillbehör till sommarens grill.


Recept