Vitlöks- och chilimarinerade kycklingvingar

Du behöver kycklingvingar ca 900 g 1.5 tsk salt Marinad: 2 msk honung gärna akaciehonung 3 msk olivolja 1 msk svampsoja 1 st vitlöksklyfta 0.5...

Du behöver

  • kycklingvingar ca 900 g
  • 1.5 tsk salt

Marinad:

2 msk honung gärna akaciehonung
3 msk olivolja
1 msk svampsoja
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl chilisås
2 krm Chili explosion kryddkvarn, Santa Maria, se kryddtips
1 tsk chermoula a more spicy africa, Santa Maria, se kryddtips

Ugn: 225°

Gör så här

1
Marinad: Lägg kycklingvingarna i en plastpåse. Blanda honung, olja, soja, riven vitlök, chilisås, chili explosion och chermoula i en skål. Häll marinaden i plastpåsen och gnid den runt om kycklingvingarna. Knyt till och marinera över natten.

2
Lägg över vingarna i en ugnssäker form och salta. Stek kycklingvingarna mitt i ugnen i ca 25 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar, köttsaften ska vara ofärgad.


Kommentar:
Vill du inte köpa kryddblandningarna ovan, kan du göra din egen blandning. Kryddor som ingår i kryddblandningarna är bland annat salt, spiskummin, chilipeppar, persilja, vitlök, paprika, koriander, oregano, citronskal. Kolla i ditt skafferi och gör din egen blandning. Ett enkelt alternativ är att blanda finhackad torkad chili och rivet citronskal.

Scroll to Top