Vita chokladrutor

Du behöver 200 g vit choklad 200 g smör 4 st ägg 2 dl strösocker 3.5 dl vetemjöl 70 g vita chokladknappar eller grovhackad vit...

Du behöver

  • 200 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 70 g vita chokladknappar eller grovhackad vit choklad

Garnera med:

Vispad grädde
mörk choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills chokladen smält.

2
Vispa samman ägg och socker utan att det blir pösigt. Blanda i mjöl och smör- och chokladblandningen. Vänd i chokladknapparna.

3
Häll smeten i en bakform med bakplåtspapper i botten, 20×30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, 20 minuter. Låt kallna.

4
Skär kakan i rutor. Garnera med vispad grädde.

5
Smält chokladen och spritsa kronor på bakplåtspapper. Låt stelna och garnera med kronorna.

Scroll to Top