Du behöver
- 200 g vit choklad
- 200 g smör
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 70 g vita chokladknappar eller grovhackad vit choklad
Garnera med:
Vispad grädde
mörk choklad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills chokladen smält.
2
Vispa samman ägg och socker utan att det blir pösigt. Blanda i mjöl och smör- och chokladblandningen. Vänd i chokladknapparna.
3
Häll smeten i en bakform med bakplåtspapper i botten, 20×30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, 20 minuter. Låt kallna.
4
Skär kakan i rutor. Garnera med vispad grädde.
5
Smält chokladen och spritsa kronor på bakplåtspapper. Låt stelna och garnera med kronorna.