Vit varm choklad

Med vit choklad blir chokladdrycken lite annorlunda i smaken. Den passar utmärkt att ta med i termos att njuta av efter skidturen eller på vinterpromenaden. Du kan också servera den som en ?kopp varm dessert?. Chokladen är också god att spetsa med en skvätt mörk rom.

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 1 l mjölk
  • 3 st stjärnanis
  • 3 st kanelstänger
  • 1 tsk kardemummakärnor nystötta
  • 100 g vit choklad

4 koppar

Gör så här

1
Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda mjölk, vaniljstång, vaniljfrön, stjärnanis, kanel och kardemumma i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt dra under lock i ca 30 minuter.

2
Sila bort kryddorna. Häll tillbaka mjölken i kastrullen och koka upp. Grovhacka chokladen och rör ner i mjölken.

Scroll to Top