RECEPT FRÅN HJ

Vit kladdkaka med färska hallon

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 bitar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 2 st ägg
  • 2.25 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g hallon
  • Servera med:

  • grädde
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och lägg i chokladen i bitar. Låt den smälta under omrörning.

2

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smörchokladen, mjöl och vaniljsocker.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten. Strö över hallon och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker och servera med grädde.


Recept