Vit chokladparfait

Du behöver 200 g vit choklad 1 dl socker 6 st äggulor 1 st vaniljstång använd bara fröna 5 dl vispgrädde 1 dl crème fraîche...

Du behöver

  • 200 g vit choklad
  • 1 dl socker
  • 6 st äggulor
  • 1 st vaniljstång använd bara fröna
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche

Servera med:

lingon frysta, tinade
kolasås finns att köpa färdig

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och smält i en skål över vattenbad. Rör om och passa så inte chokladen stelnar i botten.

2
Vispa socker, äggulor och vaniljfrön till en pösig smet. Vispa grädden.

3
Blanda ner chokladen i äggsmeten. Vänd i grädde och crème fraiche.

4
Häll upp smeten i en avlång form och frys in i 6 timmar. Stjälp upp och garnera med lingon och kolasås.

Scroll to Top