Vit chokladpannacotta med laktritssmak och halloncoulis

Du behöver 2 st gelatinblad 2 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 bitar lakritsrot 2 msk strösocker 1 msk vaniljsocker 100 g vit choklad Halloncoulis:...

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 bitar lakritsrot
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g vit choklad

Halloncoulis:

250 st hallon
2 msk sirap vit

Garnera med:

125 g hallon
mynta

Gör så här

1
Låt gelatinet ligga i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och lakritsrot. Låt sjuda i 10 minuter.

2
Tillsätt socker, hackad choklad och de urkramade gelatinbladen, och rör om tills chokladen smält. Sila och ta bort lakritsroten.

3
Häll upp i dessertglas. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 6 timmar eller över natten.

4
Mixa hallon och sirap till en halloncoulis. Passera såsen genom en trådsil och häll strax före servering 2 msk över varje pannacotta. Garnera med hallon och mynta.

Scroll to Top