Du behöver
- 2 st gelatinblad
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 bitar lakritsrot
- 2 msk strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 100 g vit choklad
Halloncoulis:
250 st hallon
2 msk sirap vit
Garnera med:
125 g hallon
mynta
Gör så här
1
Låt gelatinet ligga i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och lakritsrot. Låt sjuda i 10 minuter.
2
Tillsätt socker, hackad choklad och de urkramade gelatinbladen, och rör om tills chokladen smält. Sila och ta bort lakritsroten.
3
Häll upp i dessertglas. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 6 timmar eller över natten.
4
Mixa hallon och sirap till en halloncoulis. Passera såsen genom en trådsil och häll strax före servering 2 msk över varje pannacotta. Garnera med hallon och mynta.