Vit chokladpannacotta med hallonmousse

Du behöver 1.5 st gelatinblad 0.5 st vaniljstång 3 dl vispgrädde 0.5 dl mjölk 100 g vit choklad Hallonmousse: 1.5 st gelatinblad 200 g frysta...

Du behöver

  • 1.5 st gelatinblad
  • 0.5 st vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 100 g vit choklad

Hallonmousse:

1.5 st gelatinblad
200 g frysta hallon tinade
2 st äggulor
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde

Garnering:

hallon

Gör så här

1
Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången. Koka upp grädde och mjölk och vaniljstång. Ta kastrullen från värmen.

2
Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen och chokladen smält. Ta upp vaniljstången. Häll upp gräddblandningen i sex serveringsglas och låt stå i kyl att stelna i ca 2 timmar.

3
Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Mosa hallonen och värm hälften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i de varma hallonen. Rör i resten av hallonen.

4
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden för sig. Rör ner hallonen i äggvispet och vänd ner grädden.

5
Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar. Garnera med hallon.

Scroll to Top