RECEPT FRÅN HJ

Vit chokladmoussetårta

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner
14 röstande.

Du behöver

    8–10 bitar

    Botten:

  • 300 gram mandelmassa
  • 3 stycken ägg
  • 2 matskedar kakao
  • Mousse:

  • 200 gram vit choklad
  • 3 stycken äggulor
  • 4 deciliter vispgrädde
  • Garnering:

  • 0.5 liter jordgubbar
  • syrenblommor
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Botten: Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet. Blanda med ägg och siktad kakao till en jämn smet. Häll smeten en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan kallna.
2
Mousse: Smält chokladen i vattenbad, rör ofta så den inte bränns vid i botten. Låt chokladen svalna.
3
Rör ner äggulorna i chokladen. Vispa grädden och blanda med chokladen. Häll smeten i formen över bottnen. Frys in i minst 4 timmar. Ta ut 30 minuter före servering. Garnera med jordgubbar och syrenblommor.

Recept // Fler vit chokladrecept