Vit chokladmoussetårta

Du behöver Botten: 300 g mandelmassa 3 st ägg 2 msk kakao Mousse: 200 g vit choklad 3 st äggulor 4 dl vispgrädde Garnering: 0.5...

Du behöver

Botten:

300 g mandelmassa
3 st ägg
2 msk kakao

Mousse:

200 g vit choklad
3 st äggulor
4 dl vispgrädde

Garnering:

0.5 l jordgubbar
syrenblommor

Ugn: 175°

8–10 bitar

Gör så här

1
Botten: Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet. Blanda med ägg och siktad kakao till en jämn smet. Häll smeten en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan kallna.

2
Mousse: Smält chokladen i vattenbad, rör ofta så den inte bränns vid i botten. Låt chokladen svalna.

3
Rör ner äggulorna i chokladen. Vispa grädden och blanda med chokladen. Häll smeten i formen över bottnen. Frys in i minst 4 timmar. Ta ut 30 minuter före servering. Garnera med jordgubbar och syrenblommor.

Scroll to Top