Du behöver
- 150 g smör
- 300 g vit choklad
- 3 st ägg
- 1 dl strösocker
- 3,75 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
- 125 g frysta hallon
- 25 g vita chokladknappar eller hackad vit choklad
Garnera med:
Vispad grädde
hallon
vita chokladknappar
citronmeliss
Ugn: 200°
Gör så här
Smält smör och hackad vit choklad i en kastrull på svag värme under omrörning. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda ner chokladsmöret. Blanda mjöl, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten.
Bred ut smeten i en form, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hallon och hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
Spritsa på vispad grädde och lägg på hallon, vit choklad och citronmeliss.