RECEPT FRÅN HJ

Vit chokladkaka med hallon

Denna kaka bakas i en mindre form som motsvarar en halv långpanna. Dubbla bara receptet om du vill baka i en långpanna.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
24 bitar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 300 g vit choklad
  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g frysta hallon
  • 25 g vita chokladknappar eller hackad vit choklad
  • Garnera med:

  • Vispad grädde
  • hallon
  • vita chokladknappar
  • citronmeliss
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smör och hackad vit choklad i en kastrull på svag värme under omrörning. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda ner chokladsmöret. Blanda mjöl, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten.

2

Bred ut smeten i en form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hallon och hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.

3

Spritsa på vispad grädde och lägg på hallon, vit choklad och citronmeliss.


Recept