Vit chokladglass med hallonrippel

Du behöver 200 g hallon 2 dl strösocker 150 g vit choklad 3 st äggulor 4 dl vispgrädde Servera med: hallonsås Gör så här 1...

Du behöver

  • 200 g hallon
  • 2 dl strösocker
  • 150 g vit choklad
  • 3 st äggulor
  • 4 dl vispgrädde

Servera med:

hallonsås

Gör så här

1

Blanda hallon och socker i en kastrull. Koka ihop till en tjock sås och låt kallna.

2

Smält hackad choklad över vattenbad. Rör ofta så chokladen inte bränner vid och blir grynig. Ta kastrullen från värmen.

3

Rör ner äggulorna i chokladen och vänd ner vispad grädde. Häll upp glassmeten i en form som rymmer ca 1 ½ l.

4

Häll hallonsåsen i tre breda strängar över glassmeten. Hallonsåsen som blir över serveras till glassen. Dra med en gaffel så det blir ett fint mönster. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen i minst 4 timmar.

Scroll to Top