Vit chokladcheesecake med rabarberkompott

Du behöver 125 g smör 2 msk strösocker 2 dl vetemjöl 1.5 dl havregryn 1 tsk kanel Fyllning: 400 g färskost 125 g kesella 0.5...

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 dl havregryn
  • 1 tsk kanel

Fyllning:

400 g färskost
125 g kesella
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
100 g vit choklad

Garnera med:

jordgubbar
mynta

Servera med:

rabarberkompott se relaterat recept

Ugn: 175°/150°

Gör så här

1

Botten: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl, havre och kanel, och rör ihop. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt vila i kylen, ca 1 timme. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 150º.

2

Fyllning: Vispa färskost, kesella, socker och vaniljsocker till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikron. Tillsätt chokladen till ostsmeten. Häll fyllningen i formen.

3

Grädda mitt i ugnen, ca 35 minuter. Fyllningen ska fortfarande vara lite lös i mitten. Låt pajen kallna och förvara i kylen.

4

Vid servering: Garnera med jordgubbar och mynta. Servera med rabarberkompott.


Kommentar:
Vit choklad, jordgubbar och rabarber är smaker som gifter sig väl med varandra och en frisk rabarberkompott med mynta bryter fint mot den söta kakan.

Tips! Om du inte har frysen full av sommarens rabarber hittar du fryst rabarber i butiken.

Scroll to Top