Vildsvinsstek

Du behöver 1.2 kg vildsvinsstek 1 st vitlöksklyfta 2 msk senap 0.5 tsk salt 1 krm peppar 1 st rödlök 2 st morötter 1 bitar...

Du behöver

  • 1.2 kg vildsvinsstek
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk senap
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st rödlök
  • 2 st morötter
  • 1 bitar rotselleri
  • 1 st äpple
  • 2 msk smör eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 2 msk viltfond

Sås:

4 dl steksky
1 dl vispgrädde
2.5 msk maizena redning
1 msk äppelcidervinäger
1 msk ljus sirap
salt peppar

Servera med:

dillpestopotatis, se recept

brysselkål som frästs med äppeltärningar

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda pressad vitlök, senap, salt och peppar och bred runt om steken, även innanför nätet.

2
Skala lök, morötter och rotselleri och skär i bitar. Dela äpplet i mindre bitar.

3
3. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg rotsaker, lök och äpple i en form och lägg köttet ovanpå. Häll på vatten och fond och tillaga i ugn tills köttet har en innertemperatur på 70°.

4
Häll av skyn och koka upp den med grädde. Red av och koka i 3 minuter. Smaka av med vinäger, sirap, salt och peppar.

5
Skiva köttet och servera med dillpestopotatis och kokt brysselkål som frästs med äppeltärningar.

Scroll to Top