RECEPT FRÅN HJ

Vietnamesiska köttbullar med ­citrongräs och chili

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • 3 msk fisksås
  • 0.5 st röd chilifrukt urkärnad
  • 2 st citrongräs finhackade
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 2-3 st salladslökar finhackade
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 2 msk gräslök finhackad
  • 1 st ägg
  • rapsolja till stekning

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienserna och forma till köttbullar. Stek bullarna i olja ca 3–4 -minuter per sida i omgångar tills de fått en gyllene färg.


Kommentar:
Fräscha och smakrika köttbullar serverade som banh mi, fyllda vietnamesiska baguetter. Goda även till asiatiska nudlar eller till en asiatiskt inspirerad sallad. Köp gärna ­hoisinsås på burk och servera till.

Recept