RECEPT FRÅN HJ

Vegetariska pizzamuffins

Baka in ost, lök och kryddor i de här härligt matiga muffinsen. Bjud muffinsen till sallad eller soppa. Perfekta som buffebröd dessutom och det trendigaste du kan servera som mellanmål just nu.

Okänd
24 stycken

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 dl matolja
  • Vegetarisk fyllning:

  • 2 st rödlökar
  • 1 dl riven ost
  • smör eller matolja att steka i
  • 3.5 tsk pizzakrydda Knorrs Pasta- och
  • 0.75 dl lingon eller rårörda lingon
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och salt.
2
Vispa samman äggen med gräddfil och matolja.
3
Rör ner äggsmeten i mjölet och rör om så att allt blandar sig väl.
4
Gör fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.
5
Blanda samman lök, ost, pasta- och pizzakrydda och lingon. Arbeta in i grunddegen. Rör till en jämn smet.
6
Klicka smeten i en smord muffinsplåt för 12 stora muffins eller 24 små i aluminium- eller pappersformar.
7
Grädda mitt i ugnen, ca 20-22 minuter för de stora och 12-15 minuter för de små muffinsen. De går att frysa.

Kommentar:
Fyll formarna till drygt hälften med smet. Om du bakar muffinsen i muffinsplåtar så får du stora och raka muffins. Men smörj först fördjupningarna i formen. Tycker du om vitlök så prova den nya hårdosten med både vitlökssmak och paprika. Jättegod.

Recept