RECEPT FRÅN HJ

Vegetarisk paj med kronärtskocka och oliver

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Pajskal enligt grundrecept nedan

    Fyllning:

  • 1 st squash
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 3 st kronärtkockshjärtan från burk
  • 1 msk smör
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 3 st ägg
  • 2 dl grädde valfri fetthalt
  • 10 st kärnfria kalamataoliver
  • Servera med:

  • salami skinka, oliver, rucola
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Gör pajskalet enligt grundreceptet

2

Fyllning: Dela squashen i mindre bitar. Skala och dela rödlöken i klyftor, kärna ur och strimla paprikan. Dela kronärtskockshjärtana i klyftor. Fräs allt i smör i stekpanna ett par minuter.

3

Strö osten i botten på pajdegen. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. Lägg på grönsakerna och oliver. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med salami, skinka, oliver och rucola.


Passar till:

Recept